Koliko puta ste čuli od drugih, ili možda i sami rekli:

  •  „Nikako da skinem ovih 12 kg, skinem nešto i poslije se sve vrati, i više od toga“ ili
  • „Jedem samo jogurt i malo paradajza dnevno, nije mi jasno zašto tako sporo mršavim, pa skoro i ne jedem“
  • „Toliko dugo sam se mučila, skoro ništa nisam skinula, samo lažu u reklamama, ovi mišićavi sigurno gutaju neke tablete, vraćam se starom režimu ishrane, tad sam bar bila sita“
  • „Kažu da treba da jedem 6 puta dnevno, pa ako budem toliko puta jeo još više ću se udebljati“
  • „Nemam ja vremena da spremam sebi jelo pa da ga nosim na posao, ješću kad dođem kući, pa ću onda na trening“
  • „Uh pojeo sam kantu sladoleda danas, nema veze, popiću sagorjevač i biće to ok“
  • „Ma odustao sam od dijeta, nije to za mene, probao sam ih već ko zna koliko, ne vrijedi“

Zvuči poznato?

Odlično ako je tako, jer već čitajući ove redove, na pravom ste putu da nešto i uradite po tom pitanju, uz moju pomoć i savjete.

kilogramiU određenom broju slučajeva, u pitanju su osobe koje se zapravo nadaju čudu u smislu trajnog skidanja 15 kg u roku od 10 dana – obratite pažnju i na riječ „trajno“.

Realno, ta očekivanja su i opravdana, jer to je ono što vidimo u većini tv reklama za ovaj preparat ili onu dijetu ili onaj aparat. To su proizvodi koje često reklamiraju poznate estradne ličnosti pa naravno da onda nemamo razloga da ne vjerujemo tom proizvodu. Ili ga reklamiraju osobe koje fantastično izgledaju, sa pločicama na stomaku, govoreći da su svoje fitness rezultate i svoj izgled dobili upravo upotrebom tog nekog aparata samo 5 minuta dnevno, pri tome naravno ne navodeći činjenicu da zapravo treniraju bar 4 puta sedmično po 1-2 sata u obližnjoj teretani.

Jedan broj slučajeva uspjeva da skine višak kilograma (često uz upotrebu lošeg sistema mršavljenja, odnosno uz opasnost od obolijevanja, no nećemo sad o tome), dostigne željeni cilj, i da bi nagradili sami sebe jer su prethodni period se mnogo toga odrekli prvenstveno u smislu hrane, vrate se svom originalnom jelovniku i mogućnosti ponovnog uživanja u hrani, upravo onoj istoj hrani koja ih je i dovela do stanja da požele da smanje kilograme.

Vidite li ovdje neki čudno začarani krug?

U čak 70% slučajeva neuspjeha u borbi sa viškom kilograma, razlog je usporeni metabolizam, a metabolizam ste usporili vi sami.

Kako se to desilo?

Misli se da ako jedemo manje, manje ćemo unositi, pa bismo onda trebali omršaviti.jesti poslije 18

Ima logike. Ali, nije tačno.

Ok, u početku taj sistem daje rezultat, prividan doduše, ali to ne primjećujemo, jer kazaljka na vagi se pomjera ulijevo, a to je ono što želimo da vidimo.

Nakon nekog vremena i adaptacije naše nove dijete (počeli smo da jedemo još manje), jedino što se uspjelo smanjiti su mišići i izgubilo se nešto vode iz organizma, dok su masti na žalost i dalje prisutne. U konačnici, i nismo baš puno omršavili. A kako se osjećamo? Iscrpljeno, umorno, i stalno gladno. Vjerovatno i jako razočarano jer „ni ova dijeta ne radi“, pa u tom razočarenju i ljutnji obično se vraćamo starom režimu ishrane te tako dolazimo i u opasnost da ne samo da povratimo izgubljene kilograme već i da dobijemo koji kilogram pride.

Rješenje postoji!

A ja sam tu da vam pomognem da ga i realizujete.

 

Za pomoć oko treninga i ishrane, nazovite na 065 183 948 ili samo kliknite ovdje 🙂

fit by Tanja

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Fit pozdrav