Zdrav i dobar izgled nemaju veze sa godinama, jer godine su ipak samo – broj.

Trening je – trening. Nebitno koji je sport u pitanju, bitno je da postoji određena fizička aktivnost.

Naravno, ako se u gofit by Tanjadinama poslije 40-e  tek počinje sa nekom aktivnošću, logično je da se snage i kondicije nema kao kad se imalo 20 ili 25 godina. Ali to nije problem koji ne može da se riješi, samo je potrebno malo vremena. I osoba sa 30 godina kad tek počne da trenira, suočava se sa istim problemom, manjak snage, manjak kondicije, manjak svega 🙂 no vremenom tijelo jača, i postaje sve sposobnije, i fleksibilnije, i pokretljivije.

Pogledajte recimo Rachel McLish (slika ispod), u vrijeme kad je slika nastala imala je nešto preko 50 godina.

Zanemarimo lice, jer malo šminke i dobra frizura čine čuda, to znamo, ali pogledajte njenu figuru i stas. Izgleda ljepše i bolje od duplo mlađih djevojaka, morate priznati. Njen izgled je rezultat truda i rada, trebalo je i vremena. Ovakvi rezultatati ne dobijaju se preko noći, ili nakon 10 dana vježbanja. Ali se dobijaju, nisu nedostižni.

Šta nas spriječava? Apsolutno ništa 🙂

Bitno je početi… pa polako… i promatrati kako se mjenjamo, kakve rezultate dobijamo, kako polako ali sigurno osvajamo cilj. Kojigod da je cilj u pitanju. Bolja pokretljivost, bolja fleksibilnost, manje bolova u leđima i zglobovima, kardio vaskularna izdržljivost, skidanje 5 kg viška, zatezanje tijela… Ili prosto želite da 2-3 puta sedmično „pobjegnete“ od svakodnevnih obaveza i odmorite se u društvu drugih ljudi… apsolutno je nebitno.

I, samo nemojte odustati 🙂

Ako odustanete, nakon nekog vremena doći ćete u situaciju da ćete opet počinjati proces ispočetka, a ako se nastavi, bićete jedan korak, jedan trening bliži svom cilju.

Postavimo i ostvarimo cilj, zajedno.

 

Za pomoć oko treninga i ishrane, nazovite na 065 183 948 ili samo kliknite ovdje 🙂

fit by Tanja

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Fit pozdrav