Whey protein

Whey je protein koji se najbrže apsorbuje, iz razloga što su njegove molekule najmanje. Pomoći će proteinskoj sintezi što znači da ćemo izgraditi više mišića. Whey protein opskrbljuje tijelo sa velikim količinama proteina ali i velikim koncentracijama kalcija, magnezija i ostalih minerala koji se mogu lako probaviti u tečnoj formi.

Najbolje ga je koristiti ujutru na prazan želudac, pola sata prije treninga i neposredno nakon treninga.

Neke od prednosti uzimanja proteina:

  • Brza apsorpcija. Sportisti bez obzira kojim se sportom bave, mogu koristi whey protein kako bi uštedjeli na vremenu i kako bi dobili brzu dostavu kvalitetnih nutrijenata.
  • Poboljšana mišićna regeneracija. Nakon završetka napornog treninga, tijelo počinje sa procesom oporavka. Konzumiranjem proteinskog šejka neposredno poslije treninga aktivira se ubrzan oporavak mišića.
  • Poboljšan metabolizam. Kada se konzumira, tokom dana služi kao veliki izvor energije kako bi održali brz metabolizam uz koji se dobija veća potrošnja kalorija i reducirana glad.

Mliječni protein

Kazein je odličan za konzumaciju prije spavanja jer ima najveće molekule pa se i razgrađuje najsporije. Odličan je za spriječavanje katabolizma (razgradnja mišića) koji se dešava tokom noći.

 

Za pomoć oko treninga i ishrane, samo kliknite ovdje 🙂

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Fit pozdrav